Vymáhanie pokút ako súčasť dohľadového systému elektronického výberu mýta - Kucharik, Dušan
Nevyhnutnosť harmonizácie pokút medzi členskými štátmi EÚ. Problematika vymáhania pokút ako dôvod vzniku projektu VERA, cieľ projektu. Pre elektronický výber mýta je nevyhnutné mať dobre fungujúci dohľadový systém. Tento systém má za úlohu jednoznačne a spoľahlivo určiť vodiča, ktorý porušuje pravidlá cestnej premávky a pácha priestupky. Pre efektívnosť tohto procesu vypracovala EÚ postup v projekte VERA2. Stručný popis tohto postupu. V praxi sa zatiaľ postupuje odlišne, nehovoriac o postupe v SR.