Projekce vývoje nákladů na zdravotní péči - Fiala, Tomáš
Náčrt niekoľko variant projekcie budúceho vývoja nákladov na zdravotnú starostlivosť a súhrnu vybraného poistného na zdravotnú starostlivosť v súvislosti s očakávaným stárnutím obyvateľstva Českej republiky. Projekcia bola vypočítaná za predpokladu, že sa nebudú meniť následujúce charakteristiky: priemerné náklady na zdravotnú starostlivosť na jedného poistenca podľa pohlavia v jednotlivých vekových skupinách, výška priemernej mzdy podľa pohlavia v jednotlivých vekových skupinách, miera nezmestnanosti a ani predpisy týkajúce sa platby zdravotného poistenia.