Zákon o odškodňovaní osôb poškodených násilnými trestnými činmi s komentárom - Csank, Peter
Zákon č. 215/2006 Z.z. z 15. marca 2006 o odškodňovaní osôb poškodených násilnými trestnými činmi. Zákon upravuje jednorazové finančné odškodnenie osôb, ktorým bola v dôsledku úmyselných násilných činov spôsobená ujma na zdraví. Na odškodnenie má poškodená osoba právny nárok. Zákon nadobudol účinnosť 1. mája 2006.