Nový pohľad na Balanced Scorecard - Hintošová, Aneta, 1979-
Metóda Balanced Scorecard (BSC) sa od svojho vytvorenia začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia stala jednou z najpopulárnejších komplexných metód strategického, ale aj operatívneho riadenia, využívanou predovšetkým podnikmi v Severnej Amerike, ako aj v Západnej Európe. Napriek jej značnému úspechu sa však na základe praktických skúseností s jej aplikáciou, ako aj ďalším teoretickým rozpracovaním, začali objavovať kritické názory na pôvodnú koncepciu. Zároveň postupne dochádzalo k modifikáciám pôvodnej koncepcie BSC a odhaľovaniu nových možností jej príspevku k transformácii podnikovej stratégie do operatívnej podoby. Príspevok prezentuje nové pohľady na metódu Balanced Scorecard vychádzajúc z jej ďalšieho teoretického rozpracovania ako aj skúseností s jej praktickou aplikáciou