Evoluce bankomatu pokračuje bankomaty vstupují do nové, páte generace - Machala, Karel
História bankomatov. Inštalácia piatej generácie bankomatov. Využitie prepojenia s internetom. Tlak bánk na rýchlu návratnosť investícií. Poskytovanie finančných produktov v hustých sieťach. Súčasné triedenie bankomatov. Možnosť outsourcingu pre bankomaty. Presun vykonanie niektorých bankových služieb priamo na bankomaty. Bankomaty čítajúce vkladné knižky, alebo snímkujúce šeky. Existencia bankomatov na prijímanie daní a pokút.