K niektorým vplyvom priamych zahraničných investícií na rast konkurencieschopnosti národnej ekonomiky - Trenčianska, Elena
Globalizácia zasahuje všetky odvetvia svetového aj národného hospodárstva. Proces liberalizácie priamych zahraničných investícií (PZI) vo svetovej ekonomike dynamicky napreduje. Význam a rozšírenie PZI. Ťažiskové činitele, ktoré prispievali k získavaniu zahraničných investorov. Účinky PZI na zvýšenie produktivity v podnikoch. Vplyv PZI na stratu národnej suverenity krajiny.