Rodinná politika v ČR - proč a o čem - Kuchařová, Věra
Ponímanie rodinnej politiky a jej vzťah k pronatalitnej a sociálnej politike. Explicitná a implicitná forma rodinnej politiky. Severný, kontinentálny a anglo-americký typ rodinnej politiky. Rodinné právo a pomoc štátu ako jadro rodinnej politiky. Definícia rodiny a novej "rodinnej" formy. Ciele, zameranie a efekty rodinnej politiky. Potreby a záujem verejnosti - legitimita rodinnej politiky. Európsky kontext štátnej rodinnej politiky.