Seriál: Finančné trhy pre začiatočníkov - Pilch, Ctibor, 1957-
Vymedzenie základných pojmov: úrok, úroková sadzba, úroková miera a úrokové obdobie. Spôsoby výpočtu dĺžky úrokového obdobia. Typy úrokovania. Diskont. Ilustračné príklady a výpočty.