Postavenie komunít v trvalo udržateľnom rozvoji - Švihlová, Dana
Koncept trvalo udržateľného rozvoja. Charakteristika a úloha prírodného a sociálneho kapitálu a ich interakcia so spoločenskými a ekologickými systémami. Vnútorná štruktúra a správanie trvalo udržateľných komunít. Stratégie a nástroje pre trvalo udržateľné komunity. Zlepšenie miestneho blahobytu prostredníctvom ekonomickej sebestačnosti. Zabezpečenie ekologickej udržateľnosti.