Půlstoletí čínsko-africké mesaliance - Berdych, Antonín
Vývoj čínsko-afrických vzťahov v minulosti. Politická, finančná aj materiálna pomoc Číny. Národnooslobodzovacie hnutie v Afrike a vojenská spolupráca s Čínou. Obchod so zbraňami. Súčasné čínske záujmy v Afrike.