Je česká ekonomika pripravená na vstup do európskej menovej únie? (3) Predpokladá sa odsunutie o rok či dva - Lebiedzik, Marian
Závery z analýzy, ktoré v mnohom môžu byť prínosom aj pre Slovenskú republiku a jej snahu zaradiť sa v roku 2009 do európskej menovej únie (EMU). Deficitné tendencie českých verejných rozpočtov. Porovnanie s inými členskými krajinami EÚ. Stupeň a šírka integrácie. Tri rizikové oblasti, ktorým by mala česká ekonomika venovať pozornosť pred vstupom do EMU.