Historie čárových kódů - Ježek, V.
Optické kódovanie výrobkov. Technologické korene čiarového kódu v USA. Vývojové fázy optického kódovania. Lineárne čiarové kódy - 1D. Vznik 2D kódov a ich využitie. Uplatňovanie čiarových kódov v Českej republike.