Problematika islamu v súčasnom globalizovanom svete - Vokálová, Emília
Dva protiklady islamu - mierumilovný a fundamentalistický, ktorý je militantný a teroristický. História a súčasnosť islamu. Islam a terorizmus. Islam a štát. Islam a demokracia. Náboženstvo v islamskej spoločnosti.