Islamský extrémizmus v súčasnej dobe - Sayfiddinov, Alisher
Islamizmus ako najorganizovanejšia politická opozícia súčasným arabským vládnym režimom. Kontrolovaná demokracia v Egypte. Islamský džihád pod tlakom vlády. Snaha extrémistických organizácií destabilizovať režim. Spolupráca vlády s umiernenými fundamentalistami. Medziarabská spolupráca v boji s terorizmom. Extrémistické zoskupenia ako politické inštitúcie. Salafitská doktrína.