Determinanty a prioritné rozvojové oblasti zvyšovania konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky - Hasprová, Mária, 1970-
Názory európskych ekonómov a politikov na Lisabonskú stratégiu. V roku 2005 prijatá zrevidovaná Lisabonská stratégia, ktorá sa zameriava na dosiahnutie dlhodobého hospodárskeho rastu a zamestnanosti. Vypracovanie národných akčných programov členských štátov. Národný program reforiem na roky 2006-2008 (SR) sa zameriava na: vzdelávanie, zamestnanosť, informačnú spoločnosť, vedu, výskum, inovácie, podnikateľské prostredie.