Uplatnenie nezdaniteľných častí základu dane za rok 2006 a zmeny v roku 2007 po novelizácii zákona o dani z príjmov s príkladmi - Slezáková, Eva
Podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov je za zdaňovacie obdobie roka 2006 možné odpočítať od základu dane pri výpočte ročnej daňovej povinnosti fyzickej osoby päť nezdaniteľných častí základu dane. Novelizácia zákona o dani z príjmov vykonaná zákonom č. 688/2006 Z. z. prináša zmeny pri uplatňovaní nezdaniteľných častí základu dane s účinnosťou až pre zdaňovacie obdobie roku 2007. Príklady.