Nové dane meškajú - Marčan, Peter
Od začiatku roka 2007 mali platiť nové spotrebné dane na energiu nadiktované Bruselom. Slovenská vláda ešte nemá pripravenú ani finálnu verziu návrhu príslušnej legislatívy. Domácnosti by mali byť oslobodené od zvýšenia dane za energiu (elektrina a palivá použité na výrobu tepla). Zatiaľ Slovensku nehrozia sankcie za nedodržanie termínu zo strany EÚ, ale vývoj situácie únia sleduje. Aké by mali byť nové spotrebné dane.