Bariéry rozvoja podnikateľského prostredia v Slovenskej republike - Jakubec, Vladimír
Potreba priaznivého podnikateľského prostredia. Hlavné prekážky rozvoja podnikateľského prostredia: stabilita a kvalita ekonomického prostredia, zásahy štátu do konkurenčného prostredia, finančné zaťaženie podnikania, legislatívny rámec pre podnikanie a vymáhateľnosť práva, administratívne zaťaženie podnikania, zásahy do slobody podnikania. Hodnotenie kvality podnikateľského prostredia v medzinárodnom kontexte.