Kontrolovanie 18. kapitola - Jamnický, Peter
Kontrolovanie ako štvrtá manažérska funkcia. Charakteristika kontrolného procesu. Typy kontroly - preventívna, priebežná, následná. Zameranie kontroly: ľudia, financie, činnosti, informácie, celkový výkon organizácie. Požiadavky na efektívny kontrolný systém - presnosť, včasnosť, hospodárnosť, pružnosť, zrozumiteľnosť, racionálne kritériá, strategické zameranie kontroly, zdôrazňovanie výnimiek, nápravné pôsobenie. Faktory ovplyvňujúce výber vhodného kontrolného systému.