Voľný pohyb osôb v Európskej únii - Lipková, Ľudmila
Medzinárodný pohyb pracovných síl predstavuje významný fenomén súčasnej svetovej ekonomiky. Medzinárodná migrácia v rámci EÚ predstavuje jednu zo štyroch slobôd - jeden zo štyroch ideálov ekonomickej integrácie. Demografický vývoj v EÚ. Nové členské štáty EÚ a migrácia v rámci EÚ, staré členské štáty a migrácia v EÚ. Ochrana trhu práce najmä v bohatších štátoch únie a snaha chudobnejších štátov únie o otvorenie trhu práce pre ich občanov vo všetkých členských štátoch. Situácia na otvorených trhoch práce po roku 2004. Rok 2006 - rok mobility pracovníkov v EÚ.