Vplyv cirkevných a iných náboženských inštitúcií a predstaviteľov na konflikt v Bosne a Hercegovine - Hašková, Magdaléna, 1980-
Náboženský aspekt vojny v Bosne a Hercegovine. Tri náboženské spoločenstvá v krajine. Vzťah štátu a náboženstva v povojnovej Juhoslávii. Pôsobenie jednotlivých cirkví a náboženských spoločenstiev počas konfliktu. Spojenie náboženských a národných záujmov. Srbská pravoslávna cirkev. Rímsko-katolícka cirkev. Moslimovia.