Regionálna politika Európskej únie - Lipková, Ľudmila
Regionálna politika Európskej únie na obdobie rokov 2007-2013 zameraná na rozvoj infraštruktúry, regionálnu dostupnosť, inovácie a znalostnú ekonomiku, ľudské zdroje a vzdelávanie. Prideľovanie finančných zdrojov v rámci troch prioritných cieľov: konvergencia, regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť, európska územná spolupráca. Kritika súčasného mechanizmu prerozdeľovania prostriedkov zo spoločného rozpočtu EÚ.