Kohézna politika Európskej únie - Polakovič, Jozef
Pretrvávanie významných rozdielov na ekonomickej a sociálnej úrovni medzi jednotlivými členskými štátmi Európskej únie. Príčiny existencie regionálnych disparít. Úsilie EÚ o elimináciu existujúcich disparít. Kohézna politika EÚ a jej nástroje. Európsky fond regionálneho rozvoja. Rozšírenie EÚ a problém konvergencie. Doterajšie výsledky kohéznej politiky. Najbohatšie a najchudobnejšie regióny EÚ. Konvergencia HDP v kohéznych krajinách. Perspektívy a predpoklady vyrovnávania regionálnych disparít.