Kúpna zmluva medzinárodnej povahy - Martyniv, Halina
Kúpna zmluva ako jeden z najvýznamnejších právnych inštitútov v medzinárodnom obchodnom styku. Inštitút kúpnej zmluvy upravujú právne normy v rámci právneho poriadku každého štátu. Kúpna zmluva v medzinárodnom obchodnom styku - medzinárodná kúpna zmluva. V prípade odlišných výkladov dodacích podmienok v rôznych krajinách sa používa súbor pravidiel vydaných Medzinárodnou obchodnou komorou v Paríži – INCOTERMS. Podmienky (doložky) kategórie E, F, D, C.