Tendencie a perspektívy energetickej samostatnosti a bezpečnosti Slovenskej republiky - Lysák, Ladislav
Liberalizácia elektroenergetiky a jej pozitíva a možné riziká. Deregulácia trhu s elektrickou energiou - skúsenosti z USA. Liberalizácia trhu s elektroenergiou v Slovenskej republike. Bezpečnosť a ekológia. Vnímanie jadrovej energie verejnosťou. Rušenie niektorých prevádzok jadrových elektrární. Situácia budovania jadrových elektrární v iných štátoch. Potreba poučiť sa so skúseností vyspelých ekonomík.