Priame zahraničné investície a hospodársky rozvoj - Dudáš, Tomáš, 1976-
Priame zahraničné investície (PZI) ako jeden z najdôležitejších fenoménov v súčasnom svetovom hospodárstve.Teórie venujúce sa skúmaniu vzťahov PZI a hospodárskeho rozvoja. Teória životného cyklu. Japonské rozvojové teórie PZI. Fázy hospodárskeho rozvoja podľa Ozawu na príklade Japonska. Dunningova teória PZI a hospodárskeho rozvoja.