Ropa a energetická bezpečnosť EÚ - Žúdel, Branislav
Energetická bezpečnosť - aktuálna ekonomická aj politická agenda v období nestabilnej situácie na trhu s energiami. Znižovanie rizika a zabezpečenie plynulých dodávok surovín. Legislatíva Európskej únie. Prognóza na trhu s ropou. Dôsledky pre oblasť medzinárodných politických a ekonomických vzťahov Európskej únie s ostatnými štátmi a regiónmi.