Európske národnostné menšiny ako zdroj potenciálneho konfliktu - Greguš, Peter
Klasifikácia menšín na menšiny autochtónne a menšiny tvorené prisťahovalcami. Problematika náboženských menšín. Národnostné menšiny v Európe. Menšiny vytvorené hranicami po uzatvorení mierových zmlúv. Záruky práv menšín a možnosti konfliktov.