Multikulturalita, niektoré prístupy a problémy - Márton, Milan
Konštituovanie novej kultúrnej mnohosti v Európe. Osobná sloboda a všeobecná rovnosť národov a národností. Ideál multikulturality. Asimilacionistický prístup k menšinám vo Francúzsku. Prístup k mešinám v Nemecku. Britský model hierarchického kultúrneho pluralizmu.