Národnoštátny záujem a národnostné menšiny - Kupkovič, Miroslav
Národnoštátny záujem ako úsilie o zachovanie bezpečnosti a suverenity štátu ako aj snaha o zabezpečenie jeho medzinárodného vplyvu. Vnútorný aspekt národnoštátneho záujmu. Problematika 12 národnostných menšín žijúcich v Slovenskej republike. Ústretové kroky slovenskej vlády. Rozvoj kultúry národnostných menšín na Slovensku. Národnostné menšiny v slovenskej vláde.