Moslimská komunita a politické prostredie krajín Európskej únie - Liďák, Ján
Prisťahovalectvo (imigrácia) do krajín Európskej únie a jeho vplyv na politickú stabilitu vo vnútri západoeurópskych krajín. Problémy nacionalizmu. Integrácia moslimskej komunity do majoritnej spoločnosti. Problém prispôsobenia islamského náboženstva európskym hodnotám. Vytvorenie euroislamu. Riešenie vzťahu moslimov na teritóriu Európy ako kľúčový problém v budúcnosti politiky krajín Európskej únie.