Európska únia, sociálne právo a prax - Tkáč, Vojtech
Pracovné právo a právo sociálneho zabezpečenia Slovenskej republiky tvoria sociálne právo a pôsobia v rámci medzinárodného pracovného práva a medzinárodného práva sociálneho zabezpečenia, ktorých súčasťou je aj právo Európskej únie. Pramene sociálneho práva Európskej únie. Charakteristika pojmu acquis communautaire. Primárne právo EÚ. Sekundárne právo EÚ. Orgány EÚ a sociálna agenda. Ako hľadať a ako používať medzinárodnú pracovnú a sociálnu legislatívu v praxi. Prehľad vybraných všeobecne záväzných normatívnych právnych aktov Európskych spoločenstiev a Európskej únie v sociálnej oblasti.