Bankopoisťovníctvo - pojem, história a vznik - Korauš, Antonín
Vysvetlenie pojmu bankopoisťovníctvo a prehľad dostupnej literatúry. História a vznik bankopoisťovníctva. Inštitucionalizácia bánk a poisťovní. Akciové spoločnosti ako organizačná forma v oblasti poisťovníctva.