<The> strategic management of a city's development - Jamnický, Peter
Faktory ovplyvňujúce mestské zoskupenia a miestne samosprávy v Slovenskej republike. Rastúci význam strategického riadenia v mestskom plánovaní. Proces strategického riadenia. Organizácia plánovania a stratégie v rozvoji mesta. Výsledky strategického riadiaceho procesu - poslanie a vízia. Príklad strategického plánu mesta Tacoma (USA). Aplikácia výsledkov strategického riadenia na dlhodobý rozvoj miest.