Supply Chain Management je možno len logistická utópia - Bretzke, Wolf-Rüdiger
Sedem téz k budúcemu rozvoju dodávateľských sietí. SCM ako integratívna filozofia "to manage the total of distribution channel from the supplier to the ultimate user" t.j. manažovať celý tok distribučného kanála od dodávateľa ku konečnému užívateľovi.