Obrazovanije i nauka v globalizirovannom mire: problemy i zadači - Gonda, Vladimír
Problematika vzdelávania na summite krajín G8 15.-17.7.2006 v Sankt Peterburgu. Podpora ekonomiky založenej na znalostiach. Boloňský proces ako jedna z ciest realizácie Lisabonskej stratégie. Niektoré problémy a úlohy Európskej únie a Slovenskej republiky v oblasti vedy a výskmu v kontexte Lisabonskej stratégie. Zaostávanie Európskej únie za USA. Neuspokojivá situácia na slovenských vysokých školách. Únik mozgov. Nevyhnutnosť podpory vedy a výskumnej činnosti.