Nezamestnanosť v slovenskej a českej ekonomike ako základný makroekonomický problém transformačnej dekády - Holková, Vieroslava
Nezamestnanosť ako jeden z hlavných problémov transformačného procesu. Analýza nezamestnanosti v SR a príčin jej vzniku v rokoch 1993-2004. Analýza nezamestnanosti v ČR v rokoch 1993-2004. Hlavné problémy trhu práce v SR a v ČR. Zhodnotenie doterajšieho vývoja nezamestnanosti a možnosti jej riešenia.