Europeizácia zahraničnej politiky Španielska - Hošková, Jana
Transformovala sa zahraničná politika Španielska pod vplyvom členstva v EÚ, alebo v jeho zahraničnej politike žiadne zmeny nenastali ? Je legitímne skúmať vplyv europeizácie v zahraničnej politike, alebo je to fenomén objavujúci sa len v komunitárnych politikách ? Niektoré prvky, javy, ktoré sa vyskytli vo vývoji zahraničnej politiky Španielska od pristúpenia do EÚ v roku 1986 až po súčasnosť. Autorka si všíma dva paralelné fenomény "importu" a "exportu" zahranično-politických záujmov do a zo zahraničnej politiky Španielska.