Vybrané otázky právnej úpravy medzinárodných investícií - Jurík, Roman
Právna úprava medzinárodných investícií je dôležitou súčasťou medzinárodného ekonomického práva. Definícia investícií a medzinárodných investícií v medzinárodnom práve z hľadiska mnohostranných a dvojstranných medzinárodných zmlúv. Hoci komunitárne právo EÚ sa svojou povahou podobá vnútroštátnemu právu, zakladajúce zmluvy ES/EÚ sú klasickými medzinárodnými zmluvami. Niektoré spôsoby riešenia sporov z medzinárodných investícií.. Dohoda o riešení investičných sporov medzi štátmi a občanmi iných štátov - Washingtonská dohoda. Medzinárodné stredisko pre riešenie investičných sporov. Stály arbitrážny súd v Haagu.