INCOTERMS - Martyniv, Halina
S vzrastom objemu a zložitosti medzinárodného predaja narastajú možnosti vzniku nedorozumení a súdnych sporov v prípadoch, keď kúpne zmluvy nie sú primerane koncipované. Incoterms sú oficiálne pravidlá Medzinárodnej obchodnej komory pre výklad obchodných podmienok, ktoré uľahčujú vykonávanie medzinárodného obchodu. Cieľom INCOTERMS je poskytnúť súbor medzinárodných výkladových pravidiel najčastejšie používaných obchodných podmienok /doložiek/ v zahraničnom obchode.