Vývoj makroekonomických indikátorov - Blazquez, Luis
Makroekonomická stabilita je jedným z najvýraznejších prínosov, ktoré sa v uplynulom období podpísali pod zlepšenie podmienok podnikania na Slovensku. Po 6-percentnom raste HDP za rok 2005 sa podobná dynamika očakáva aj v roku 2006. Motorom rastu budú naďalej investície, a tiež spotreba domácností. Podnikateľské subjekty na Slovensku musia rátať aj s kurzovými rizikami. Fluktuácia kurzu koruny k euru je však relatívne malá. Zlepšujúce sa výsledky hospodárenia podnikateľských subjektov. Podľa odhadu ŠÚ SR vytvorili nefinančné podniky v roku 2005 zisky dosahujúce v úhrne takmer 221 miliárd korún.