Regionálna politika Slovenskej republiky v programovacom období 2006 - 2017 - Oravec, Roden
Skupina expertov vypracovala návrh Národného strategického referenčného rámca 2007-2013. Jedným z výstupov práce expertov je "Návrh strategického cieľa a priorít SR prepojených na kohéznu politiku EÚ pre budúce programovacie obdobie 2007-2013". Hlavným strategickým cieľom je výrazne zvýšiť do roku 2013 konkurencieschopnosť a výkonnosť regiónov a slovenskej ekonomiky pri rešpektovaní trvalo udržateľného rozvoja. Pre splnenie tohto strategického cieľa boli vytýčené nasledovné ciele: konvergencia, regionálna konkurencieschopnosť a zamestnanosť, európska teritoriálna spolupráca.