Ľudský kapitál ako faktor ekonomického rastu - Lisý, Ján
Rozhodujúce faktory ekonomického rastu - ľudský kapitál, úroveň technologického rozvoja a dynamika technologických zmien. Krajiny EÚ vrátane Slovenska potrebujú významne posilňovať oblasť školstva, vedy a výskumu, aby sa vytvorila tzv. vedomostná ekonomika. Vyžaduje si to významné zvýšenie investícií do ľudského kapitálu. Strategickou úlohou je podpora využívania informačných technológií, dobudovanie efektívne fungujúceho vnútorného trhu EÚ, uvoľnenie obmedzení na trhu práce, odstránenie prekážok podnikania a zabezpečenie trvalo udržateľného ekonomického rastu.