Zmenený a zelený Davos - Pressburg, Adrian Peter
Svetové ekonomické forum plní funkciu burzy názorov na vývoj svetového hospodárstva. Tohtoročným diskusiám v Davose dominovala ekológia a problematika globálneho otepľovania. Kritika ustrnutia úsilia o liberalizáciu svetového obchodu. Kritizovaný agrosektor. Údolie mieru - 500 km dlhú spoločnú hospodársku zónu zamýšľajú vybudovať Izrael, Jordánsko a Palestínska samospráva. Ústup americkej éry. Do popredia vystupuje Ázia, najmä Čína a India.