Teoretické aspekty priamych zahraničných investícií - Šustr, Martin, 1980-
Význam zahraničných investícií pre hospodársky rast krajiny. Priame zahraničné investície (PZI). Jednou z najvýznamnejších teórií je teória amerického ekonóma Johna Dunninga s názvom eklektická teória PZI, ktorá je známa aj pod názvom OLI paradigm. Základné faktory eklektickej teórie PZI: O - Ownership advantages (špecifické výhody firmy), L - Location advantages (špecifické výhody štátov), I - Internalization advantages (výhody z internacionalizácie).