Investície do vzdelávania a ich vplyv na rozvoj ľudských zdrojov - Vidová, Jarmila, 1967-
Nevyhnutnosť rýchleho napredovania k vedomostnému hospodárstvu a spoločnosti. Postupy vzdelávania musia byť koncentrované na budovanie komunikačných schopnosti, analytických a tvorivých schopností v otvorenej škole. Tieto požiadavky sa týkajú vzdelávania žiakov, študentov, ako aj pedagógov a riadiacich pracovníkov škôl a platia pre všetky typy vzdelávania. Výdavky na školstvo od roku 1989 výrazne poklesli. Nedostatočnosť obsahu vzdelávania vzhľadom na potreby trhu práce. Lisabonská stratégia a investície do vzdelávania na Slovensku.