Vplyv verejno-súkromných partnerstiev na rozvoj regiónov - Hamalová, Marta
Kompatibilita regionálnej politiky SR s európskym štandardom vyžaduje, aby sa v nej začali dôsledne uplatňovať princípy zjednocujúce národné regionálne politiky členských štátov: negociácie, partnerstva, programovania, subsidiarity a solidarity. Analýza všeobecných podmienok a predpokladov samosprávy stať sa nositeľom, koordinátorom a iniciátorom regionálnych rozvojových procesov. Zhodnotenie pripravenosti samosprávy VÚC a obcí upustiť od administratívnych metód a prejsť k uplatňovaniu princípu partnerstva v súlade s požiadavkami európskej regionálnej štrukturálnej politiky.