Co sděluje tzv. nová geografie světového obchodu - Foltýn, Jaroslav
Nová geografia svetového obchodu ako potenciálna cesta k zlepšovaniu medzinárodných ekonomických vzťahov. Rast významu rozvojových štátov na svetových trhoch. Nárast v hodnote ázijského exportu. Obchod Juh-Juh ako dynamický komponent svetového obchodu. Riziká a limity.