Polarita přírody a kultury v teorii a praxi - Jeník, Jan
Riešenie problému príroda verzus kultúra. Vzťah civilizácie a prírody. Charakteristika problémov prírody. Ochranárske aktivity a organizácie. Vývoj zmien termínu príroda. Charakteristika termínu kultúra. Úloha UNESCO.