Vývoj obeživa v SR, porovnanie s krajinami V4 a eurozónou a alokačný kľúč emisie bankoviek v eurozóne - Čársky, Rastislav
Identifikácia faktorov ovplyvňujúcich dynamiku obeživa na Slovensku. Vzťah hotovostného obehu a vývoja ekonomickej aktivity. Rozvoj využívania platobných kariet v ekonomike a vplyv menovo-politického prostredia na vývoj obeživa. Porovnanie vývoja obeživa s krajinami V4 a eurozóny a miery využívania hotovosti v týchto ekonomikách.